Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Előételek
(543 db)

Rostonsült rák zöldségekkel

A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Olajjal vékonyan megkenve sózzuk, borsozzuk meg, majd grillrácson süssük meg, amikor kissé lehűlt vágjuk falatnyi darabokra. Három evőkanál olajból, a borecetből, a zúzott ... tovább

Rukkola saláta

A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Ruszli házilag

A halat megtisztítjuk, kibelezzük és lefejezzük, lehetőleg apróbbakat használjunk. A halak belsejét bőven besózzuk és sóval vastagon rétegezve két napra hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a sárgarépát uborkagyalun legyaluljuk ... tovább

Sajtkoktél

A tojást keményre főzzük és kihűtjük. A majonézt és a tejfölt elkeverjük, ízlés szerint a hozzávalókkal ízesítjük. beleforgatjuk a kockára vágott sajtokat, a finomra vágott metélőhagymát és a durvára darabolt diót. ... tovább

Sajtkrémmel töltött szilva

Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket ... tovább

Sajtos brokkolisaláta

A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. A kefírbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, némi sóval, borssal ízesítjük és, a ... tovább

Sajtos burgonyalepény

A sajtokat lereszeljük és az áttört főtt burgonyával és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Tenyérnyi lapokká formázzuk. Kevés olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük, majd fokhagymával vagy kaporral ... tovább

Sajtos krumpliszendvics

Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a krumplit. Amikor langyosra hűlt, meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyiket vízszintesen 3 darabra vágjuk, 2-2 szelet füstölt sajtot helyezünk beléjük, megsózzuk és megborsozzuk. A ... tovább

Sajtos nyársak

A gyümölcsöket és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az almát 8 gerezdre szeljük, magházát kiemeljük, aztán a gerezdeket félbevágjuk és azonnal megcsöpögtetjük citromlével (hogy meg ne barnuljanak). A szárzeller vastagabb ... tovább

Sajtos pulykabomba

A zselatint előírás szerint olvasszuk fel, majd egy megfelelő méretű tálat ecseteljünk ki vele és béleljük ki sonkaszeletekkel. A többi sonkát vágjuk kockára, keverjük össze a reszelt sajttal a tormás majonézzel, a durvára ... tovább