Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtkoktél

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Böjt, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojást keményre főzzük és kihűtjük. A majonézt és a tejfölt elkeverjük, ízlés szerint a hozzávalókkal ízesítjük. beleforgatjuk a kockára vágott sajtokat, a finomra vágott metélőhagymát és a durvára darabolt diót. Salátalevéllel bélelt tálba halmozzuk és behűtjük. Tálalás előtt, a cikkekre vágott kemény tojással és pirospaprika szórással díszítjük.
Pirítóst vagy grissínit adjuk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)