Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Előételek
(543 db)

Firenzei lepény

A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az ... tovább

Fokhagymás brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma ... tovább

Fokhagymás sült oldalas

Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. 3 evőkanál zsírban, pirosra, elősütjük és fazékba tesszük. Rádobjuk a félbevágott fokhagymafejeket, a babért, a köménymagot, majd leöntjük annyi vízzel, amennyi ... tovább

Fokhagymás szashimi

A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. ... tovább

Fokhagymás-mandulás zöldbasaláta

A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a ... tovább

Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen

A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt ... tovább

Forró rókagomba saláta

Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, ... tovább

Frankfurti saláta

A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt kis kockára vágjuk. A virslit megfőzzük és vékony karikára vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, belereszeljük a hagymát, majd a fűszerekkel ízesítjük. A meghámozott almát ... tovább

Fusilli spárgával és burratával

Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a spárgát, levágjuk a végét, ahol már fás, és egy késsel hámozzuk meg óvatosan (le kell kapargatni a hártyaszerű héjat), úgy, hogy a törékeny fejet ne sértsük meg. Gőzben pároljuk meg, vagy ... tovább

Füstölt csirkemell salátával

Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a ... tovább