Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Forró rókagomba saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Bálint nap, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 csésze zsázsa 0 0 0 0 0 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál méz 327 0.4 0 81 0 0
40 dkg rókagomba 12 2 0.5 0 5 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, hirtelen ropogósra sütjük. Rádobjuk a gombát és két perc alatt összepirítjuk, összekeverjük a mogyoróval, majd salátalevelekkel bélelt tányérokra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, végül meghintjük zsázsával.
Különleges előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)