Marhahúsos babsaláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
30 dkg
hátszín |
249 |
19 |
18 |
0.6 |
0 |
83 |
2 maréknyi
koktélparadicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 ág
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ág
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ág
borsikafű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 maréknyi
zsázsa |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 doboz
fehérbabkonzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
40 dkg
zöldbab |
41 |
2.6 |
0.3 |
6.8 |
1.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A zöldfűszereket apróra metéljük. A lilahagymát félkarikára vágjuk, szétszedjük és gyengén lesózva 10 percig pihentetjük, majd ezt is leöblítjük és lecsepegtetjük. A saláta hozzávalóit jól behűtjük. Az érlelt hátszínt a napraforgó olajjal bekenjük és forró serpenyőben, oldalanként két percig sütjük, majd serpenyőstül 160 fokos sütőbe tesszük 5 percre. Sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva, 10 percig pihentetjük. Amíg pihen az olívaolajból, a citrom levéből és a fűszerekből öntetet keverünk. A húst vékonyra szeletelve, a saláta többi összetevőjével és az öntettel összeforgatva, azonnal tálaljuk.
Pirított barnakenyeret vagy friss bagettet kínálunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)