Marhahúsos babsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Húsételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A zöldfűszereket apróra metéljük. A lilahagymát félkarikára vágjuk, szétszedjük és gyengén lesózva 10 percig pihentetjük, majd ezt is leöblítjük és lecsepegtetjük. A saláta hozzávalóit jól behűtjük. Az érlelt hátszínt a napraforgó olajjal bekenjük és forró serpenyőben, oldalanként két percig sütjük, majd serpenyőstül 160 fokos sütőbe tesszük 5 percre. Sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva, 10 percig pihentetjük. Amíg pihen az olívaolajból, a citrom levéből és a fűszerekből öntetet keverünk. A húst vékonyra szeletelve, a saláta többi összetevőjével és az öntettel összeforgatva, azonnal tálaljuk. Pirított barnakenyeret vagy friss bagettet kínálunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||