Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Frankfurti saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Sörözés, borozás, Uzsonna, Főétel előtt, Reggeli, Buli, Farsang, Szilveszter, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
30 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt kis kockára vágjuk. A virslit megfőzzük és vékony karikára vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, belereszeljük a hagymát, majd a fűszerekkel ízesítjük. A meghámozott almát szintén kockára vágjuk és a virslivel, meg a burgonyával az öntetbe forgatjuk. Néhány órát hagyjuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Pirított barnakenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)