Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Meleg nyári napokra
(701 db)

Töltött tőkehalfilé

A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk ... tovább

Töltött, rántott zeller

Nagy, de nem fás fejeket válasszunk a zellerből. Tisztítás után vágjuk fél centis karikákra, majd főzzük pár percig a citromlével, a cukorral és a sóval ízesített forrásban lévő vízben. A megmaradó lé nagyszerű levesalap. ... tovább

Tonhal steak rukkola salátával

A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Tonhalas spagetti

A tonhal olaját serpenyőbe öntöm és a finomra vágott hagymát megpárolom benne, majd ráöntöm a paradicsomkonzervet, a leve nélkül, belenyomom a fokhagymát és megfűszerezem. Takarékon kevergetve összefőzöm. A tésztát előírás ... tovább

Tonhalas-olivás saláta

A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a ... tovább

Török spenótsaláta

A joghurtot tüllel bélelt szitába öntjük és fél órát csepegtetjük. Így a török-görög joghurthoz hasonló textúrát érünk el, persze vehetjük az eredetit is, de sokkal drágább. A joghurtot ízesítsük a zúzott fokhagymával, ... tovább

Tortellíni sajtos zöldségmártásban

A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedjük, a répát hullámos élű késsel felszeleteljük. külön külön sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben roppanósra főzzük. Az ízlés szerinti töltelékű tortellínit, az ... tovább

Toszkán bab, palackban párolva

Régebben, ez egy igazi tanyasi étel volt, jelenleg tábori körülmények közé ajánljuk. A egy éjszakára beáztatott babot üvegbe szórjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a zsályalevelet,az olajat, a sót és a borsot. ... tovább

Toszkán kenyérsaláta (panzanella)

Ehhez a salátához, Toszkánában, sózatlan kenyeret használnak, de ez a mi ízlésünknek meglehetősen szokatlan volna, szikkadt fehérkenyérből is készíthető és finom. Igazi "szegényétel", laktató, a maradékok felhasználását ... tovább

Trák mártogatós fetával

A zöldpaprikát, a hegyes, erős az igazi, az olaj felében átsütjük, majd a bőrét lehúzzuk. Kimagozva, kicsumázva, a maradék olajjal és a finomra vagdalt petrezselyemmel elkeverjük a feta sajttal. Ha szükséges olívaolajat, még ... tovább