Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tőkehal sült paradicsomártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Karácsony, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
60 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félbevágott koktélparadicsomot, a finomra vágott fokhagymát, kapri- és olívabogyót egy evőkanál olajon átsütjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot és borsot. Mártás sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük a zsemlemorzsát és melegen tartjuk. A halfilét a maradék felhevített olajban, mindkét oldalán két percig pirítjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A rukkolát feldaraboljuk. A mártásba keverjük. A tál közepére halmozzuk a tésztát, majd körberakjuk a hallal és a mártással bevonjuk. Rukkola levelekkel díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)