Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Meleg nyári napokra
(701 db)

Tepsis csirkecomb

A csirke felsőcombokat sóval, borssal és provancei fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A tepsit kikenjük az olajjal belekarikázzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ezt a réteget is sózzuk, borsozzuk, majd a maradék ... tovább

Texasi pizza

A felhevített olajon morzsásra sütjük a darált marhahúst, közben belekeverjük a kockára vágott sonkát és a gombát. A vége felé hozzákeverjük a fűszereket is. Hűlni hagyjuk. A formába terített tésztára rakosgatjuk a ... tovább

Thai mangó salsa

A megtisztított és feldarabolt mangót, a nagyjából felvagdosott korianderleveleket és a többi hozzávalót tegyük botmixer poharába, majd keverjük simára. Sült hal, rák mellé illik. ... tovább

Thai üvegtészta-saláta

A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített ... tovább

Tintahal töltve

Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel ... tovább

Tiramisu hagyományosan

Jó minőségű presszókávét, babapiskótát és kakaót használjunk. A tojássárgájával keverjük ki a cukrot, a teljes oldódásig, majd keverjük bele a likőr felét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. A kávét és a likőr ... tovább

Tiszai halászlé Kristóf módjára

A zsíron pároljuk meg a hagymát, ha megpuhult szórjuk rá a pirospaprikát és egy átkeverés után, öntsük fel vízzel. Körülbelül egy negyednyivel többel, mint amannyi levest szeretnénk. Amíg felforr, tisztítsuk meg és filézzük ki ... tovább

Tofu nyárs

A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd ... tovább

Tojásos sárgarépa saláta

A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A tojást felkockázzuk. A majonézből és a joghurtból, a fűszereket hozzáadva, öntetet készítünk, majd ... tovább

Tojásoslecsós ragu, párolt rizzsel

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsíron megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Átsütjük rajta a ceruzányi csíkokra vágott combot. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. ... tovább