Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi kapros csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét a szokásos módon feldaraboljuk, besózzuk, megborsozzuk és fél óra állás után az olajon megpirítjuk, fehérborral felöntjük és takarékon puhára pároljuk. Ha kell a levét kevés forró víz hozzáadásával pótoljuk. A végéra zsírjára sütjük, megszórjuk a finomra metélt kaporral és átforgatjuk. Ráöntjük a tejszínt, ízlés szerint, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük és összeforraljuk.
Túrógaluskával tálaljuk.





Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)