Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Meleg nyári napokra
(701 db)

Sonkás zöldborsóragu

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivéve, a zsírban megpirítjuk, a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót. Megfűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ... tovább

Sonkás-sajtos szendvics paradicsommal

A baguetteket, majdnem félbe vágjuk. A tömlős sajt burkába beleszúrunk és a felét a szendvicsbe nyomjuk. A sonkaszeletekkel beterítjük és a felszelt paradicsomot ráhalmozzuk. A többi sajttal beterítjük és kissé összenyomva ... tovább

Sonkás-zsályás csirkemell tejszínes zöldborsóval

A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd a filéket lapjában félbe vágjuk. A húsokat sózzuk és borsozzuk. Az egyik oldalukra 2 zsályalevelet, a másik oldalukra egy szelet sonkát fektetünk és fogpiszkálóval hozzátűzzük. A ... tovább

Sonkával és túróval töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát ... tovább

Sonkával töltött, rántott paprika

A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét levágjuk. 2 tojást keményre főzünk, meghámozunk. A sonkával, a füstölt szalonnával, a vöröshagymával és a paprika lehulló részeivel ledaráljuk. A harmadik tojást ... tovább

Sörös császárhús velesült káposztával

A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A ... tovább

Sörös tarja káposztasalátával

A sörben keverjük el a mustárt, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, majd egy zárható dobozban tegyük a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára. Másnap a húsokat sózzuk, borsozzuk és megkenjük ... tovább

Sörtésztában sült afrikai harcsa, szalmaburgonyával és tartárral

A haldarabokat ujjnyira vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük és leszárítjuk. Lisztebe forgatjuk, majd a sörös masszába mártjuk és kisütjük. Az olajtól lecsepegtetve, a szalmaburgonyával és a ... tovább

Souvidált marhacomb fehérépa pürével és salátával

A marhacombot a fűszerekkel megszórjuk, majd levákumozzuk. 56.5 fokon 12 órát szuvidáljuk. Pár napra hűtőbe tehetjük, de végül szobahőmérsékletre engedve, a forró olajon, oldalanként két percig sütjük. Csíkokra vágva tálaljuk. ... tovább

Spagetti feketekagylóval

A héjas kagylót áztassuk, 20 percig, sós vízben és, amelyik kinyílik dobjuk ki. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát, adjuk hozzá a felvagdalt, ízlés szerint kimagozott chilit és a zúzott fokhagymát, majd ... tovább