Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésérmék barackkal sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
2 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
1 fej fehérhagyma  ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kiskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertésszüzet felszeleteljük és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. A hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kivajazott tepsibe tesszük. A hámozott, felezett barackot felszeleteljük és a hagymával váltakozva beborítjuk velük a húsokat. A tejfölbe keverjük a lisztet és a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bevonjuk a rakott húsokat a tejföllel, megszórjuk a mandulával és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük.
Frissen tálaljuk. Párolt rizs adhatunk hozzá köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)