Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertéscomb velesült zöldségekel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
4 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szép darab sertéscombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon, minden oldalán süssük pirosra. A feldarabolt zöldségeket forgassuk át, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A harmadát terítsük tepsibe, a combot fektessük rá és rakjuk körbe a megmaradt zöldséggel. Öntsük alá a bort és a hús sütőzsiradékát. Fedjük le a tepsit alufóliával és pároljuk, 160 fokon másfél órát, majd a fóliát levéve, 185 fokra emelve a sütő hőmérsékletét, még húsz percig, 5 percenként, locsoljuk meg a levével. Ha a hús ropogós aranybarna, vegyük ki a tepsiből és fóliával takarjuk le. A velesült zöldségekkel tálaljuk, előmelegített tálra, a felszeletelt húst rakjuk a tetejére. A tepsiben maradt szafttal öntsük körbe.
Tulajdonképen egyéb köretet nem kíván, de nagy étkűeknek vagy egyéb pákosztosoknak főtt burgonya illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)