A hozzávalókból 6 evőkanál vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, majd különféle formákra szúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük.
Fémdobozban sokáig eláll. ... tovább
A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább
Az omlós tésztát készítsük el kétszeres mennyiségben. Osszuk kétfelé, majd az egyik felével, járjunk el a recept szerint. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük el 4 tojás sárgájával, a cukor felével, a ... tovább
A vékony szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk, majd az olajon megsütjük és hagyjuk kihűlni. A burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. Az alma magházát félbevágva eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk, a burgonyát, az ... tovább
Az élesztőt 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, 1 kiskanál cukrot keverünk bele, és 15 percre meleg helyen félretesszük, hogy az élesztő felfusson. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral összeforgatjuk. A ... tovább
A paprikát megmossuk és szárazra itatjuk. 180 fokos sütőben, a héja barnulásáig sütjük. Letakarva kicsit hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Lábasba tesszük és bormixerrel áttörjük, beleforgatjuk a lime ... tovább
A vajat tésztává dolgozzuk össze a liszttel, a sóval, a pirospaprikával, a borssal, a rummal és a joghurttal. Lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi lapokat vágunk ... tovább
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben, egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel és a fűszerekkel. Sima tésztává dagasztjuk, lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd ... tovább
A lapockát, a kétféle hagymát, a vízben megáztatott zsemlét a húsdarálón kétszer áteresztjük. Belekeverjük a fűszereket és a két tojást. A tepsit a vékonyra vágott szalonnával kibéleljük, majd a húsmasszát belesimítjuk. ... tovább
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk. A langyos vajat a cukorral habosra verjük, majd a tojásokat, a tejet és a joghurtot alaposan belekeverjük. Több részletben, beleforgatjuk a lisztes keveréket. ... tovább