Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos korongok

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Buli, Csőben sült, Édes, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
17.5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
igény szerint kandírozott narancshéj ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancsok héját lereszeljük, majd a levüket kicsavarjuk, 5 evőkanálnyit félre teszünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, beleforgatjuk a narancshéjat, a tojást, a narancslevet és a liszttel összegyúrjuk. Fél órára hideg helyre tesszük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 10–15 perc alatt megsütjük. A porcukrot elkeverjük a félretett narancslével és a mázat a megsült tésztára simítjuk, apróra vágott kandírozott narancshéjjal díszítjük. A langyos sütőben hagyjuk megszáradni.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)