Narancsos korongok
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 17.5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| igény szerint
kandírozott narancshéj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A narancsok héját lereszeljük, majd a levüket kicsavarjuk, 5 evőkanálnyit félre teszünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, beleforgatjuk a narancshéjat, a tojást, a narancslevet és a liszttel összegyúrjuk. Fél órára hideg helyre tesszük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 10–15 perc alatt megsütjük. A porcukrot elkeverjük a félretett narancslével és a mázat a megsült tésztára simítjuk, apróra vágott kandírozott narancshéjjal díszítjük. A langyos sütőben hagyjuk megszáradni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)