Az olajat, a tojást és cukrot keverjük habosra a fűszerekkel. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a durvára vágott diót. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat, majd lapítsuk el és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. ... tovább
A majdnem teljesen félbevágott bucit széthajtjuk, az alsó felét megkenjük a krémsajttal, majd beborítjuk a disznósajtszeletekkel. A római salátával és a színes paprikasalátával díszítjük. Szorosan összehajtva, sütőpapírba ... tovább
A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, ... tovább
A gyümölcsöket kimagozzuk és héjukat eltávolítjuk, majd darabokra vagdaljuk. Összeforgatjuk a porcukorral a narancslikőrrel és a citromlével. A mazsolát és a durvára vágott fenyőmagot a rumba beáztatjuk. Legalább egy órát hagyjuk ... tovább
A csirkeszárnyakat az alaplében, majdnem puhára főzzük, majd kihűtjük. A többi hozzávalóból szószt keverünk, némi főzőlé hozzáadásával. Végül a leszárított szárnyakat beleforgatjuk és bő olajban kisütjük.
Előételnek ... tovább
A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk ... tovább
A túrót villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót. Vizes evőkanállal forró olajba szaggatjuk és rózsaszínűre sütjük. A hozzáadott szódabikarbónától az egérkék felfújódnak. Melegen tálaljuk. ... tovább
A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos ... tovább
Az aszalt gyümölcsöket és a diót vágjuk apróra, majd egy evőkanálnyi liszttel forgassuk össze. A többi lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral szitáljuk át. Keverjük habosra a tejfölt a tojásokkal és forgassuk bele a ... tovább