Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós-kávés muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
22 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
122 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
2 evőkanál instant kávé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál tejpor (zsíros) 507 25.5 27 37 0 92
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a kávéval, majd habosra dolgozzuk a vajjal. Belekeverjük a többi hozzávalóval összeszitált lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a durvára metélt diót. Néhány szép felet tegyünk félre a díszítéshez. A kapszlikkal bélelt muffinformákat kétharmadig töltjük a masszával, a tetejükre fél diót teszünk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben, 25 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)