Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ananászos-csokoládés muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kávéskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 dkg csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
0.8 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2.8 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Az ananászt kis darabkákra vágjuk. A tojást felverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végül az ananászt és a csokireszeléket is hozzáforgatjuk. A papírkapszlikkal bélelt muffinformákat kétharmadig töltjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben, 25 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)