Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Sörözés, borozás
(1089 db)

Nyelves, csülkös kocsonya

A nyelvet és a csülköt egy éjszakán át áztatjuk. A többi, megtisztított hozzávalóval együtt fazékba tesszük és épp csak annyi vízzel öntsük le, hogy ellepje. Ne sózzuk, mert a füstölt húsok is sósak. Lassú tűzön addig ... tovább

Nyers gombasaláta

A megtisztított gombát vékonyan szeleteljük fel és forgassuk össze a fűszerekkel és a citrom kicsavart levével. Letakarva tegyük hűtőbe. Három óra múlva csepegtessük le, a levét tegyük félre. A mustárból, a tejszínből és az ... tovább

Ököruszály pörkölt csülökkel és nyelvvel

A csigolyányi darabokra vágott marhafarkat, a felhevített zsírban, pirítani kezdjük. Bő órát pároljuk, fedő alatt, kis lángon, majd beleszórjuk a finomra aprított zöldségeket, a fűszereket és a kis kockára vágott csülökhúst. A ... tovább

Ököruszály ragu

A zsírjától megtisztított és ízeire szedett ököruszályt annyi ecetes vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A babérlevéllel, borssal, sóval, a feldarabolt zöldséggel puhára főzzük, majd leszűrjük. A zsíron megpirítjuk ... tovább

Olajbogyós sajtgolyók

Keverjük össze a reszelt sajtot a vajjal, majd a paprikával és sóval összeszitált lisztet dolgozzuk bele. A masszából teáskanálnyi darabokat szaggatunk és mindegyik közepébe egy paprikával töltött olajbogyót teszünk, majd ... tovább

Olasz ecetes hagyma

A megtisztított gyöngyhagymát sós vízbe 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Az egy liter ecetet a fűszerekkel és némi sóval felforralunk, a hagymát és a megtisztított fokhagymát két percig főzzük benne. A hagymát üvegekbe ... tovább

Olasz pácolt, szárított kecskehús (mocetta)

A kicsontozott húst vágjuk kilós darabokra. A fűszereket zúzzuk össze és keverjük el a sóval. A húsokat hintsük meg vastagon a fűszeres sóval és tegyük pácolókádba. A megmaradt sót hintsük rá, majd nehezékkel nyomtassuk le. 10 ... tovább

Olaszos csirkecomb

A sóval, borssal és a többi száraz fűszerrel meghintett csirkecombot 2 evőkanál olajban elősütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékhoz tesszük a félretett olajat, majd rászórjuk a finomra vágott zöldségeket. Jól ... tovább

Olaszos csirkeragu

A felhevített olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott csirkemellet átsütjük rajta. Hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, felöntjük a borral, majd nagy lángon, kevergetve zsírjára sütjük. ... tovább

Olaszos pulykarolád grillezve

A pulykamellet felszeleteljük és fólia alatt négy nagyobbacska szeletté verjük. A paradicsomot kimagozzuk és a mozzarellával együtt, kis kockára vágjuk. Összekeverjük a metélt bazsalikommal. A sózott borsozott húsokra halmozzuk a ... tovább