Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Miccs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
30 dkg borjúhús 120 19.5 4.5 0.3 0 70
1 adag fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat kétszer daráljuk le, majd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük ízlés szerint. Gyúrjuk alaposan össze a szódabikarbónával és pihentessük a hűtőben néhány órát, majd a masszából vizes kézzel formázzunk ujjnyi kolbászkákat és grillrácson, parázs fölött süssük meg.
Friss puha kenyérrel, paradicsommal, paprikával és hagymával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)