A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, ... tovább
A lapockát vágjuk tenyérnyi darabokra. Borssal, sóval fűszerezzük és tegyük tepsibe vagy sütőedénybe, a zsírral együtt. A fokhagymával és a feldarabolt hagymával forgassuk össze, közben szórjuk meg a fűszerekkel. Deci vizet ... tovább
A marhahúst csíkokra, a szalonnákat apró kockára, a vöröshagymát félfőre vágjuk vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük és beleszórjuk a húst. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és nagy lángon hagyjuk ... tovább
A felhevített olajon az őrölt fűszereket megpirítjuk, majd a húst, a finomra vágott hagymákat, a paprikát és a paradicsomot belekeverjük. Rövid lében pörköljük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony ... tovább
A báránycombot megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, majd sóval és borssal bedörzsölve, a felhevített olajon körös-körül barnára sütjük. Kivéve félretesszük. Az olajon átpirítjuk a nagyobb darabokra vágott ... tovább
A húst megszurkáljuk és a nyílásokba dugjuk a szeletekre vágott fokhagymát. A húst szép formásra igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötözzük, a majoránnával és borssal bedörzsöljük. A felforrósított zsiradékban körben ... tovább
Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra ... tovább
A halakat is áruló, multik pultjain a lazac, zsíros hasaalját külön kell árulni. Ezt a nyesedéket forgassuk át sóval és borssal, majd terítsük sütőpapírral borított tepsibe. 200 fokos sütőben, egyszer átforgatva. süssük negyed ... tovább
A füstölt lazacot, ha szükséges, kiszálkázzuk, majd a felét apró kockára vágjuk. A másik felét, a majonézes tormával, botmixerben pürésítjük. A zselatint a felforralt borban feloldjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük.
A ... tovább
A juhtúrót simára keverem a vajjal, a megreszelt hagymával és a lazackonzervvel. A tejszínnel kenhető állagúra higítom, majd izlés szerint megborsozom.
A kenyérszeleteket megkenem a masszával. Előmelegített, forró sütőben vagy ... tovább