Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Sörözés, borozás
(1089 db)

Kaszáslé

Az előző este beáztatott csülköt, a fűszerekkel ízesített vízben puhára főzöm. A léből kiszedem a fűszereket és a tejfölben elkevert liszttel behabarom. Közben a csülköt kicsontozom és kockára vágom, majd a lébe visszateszem. ... tovább

Kaszinó tojás

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a mustárral, a ... tovább

Kaviáros blincsiki

A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, ... tovább

Kecskesajtos puliszka pirítva

Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább

Kéksajttal töltött tojás

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek ... tovább

Kel baconnal és tejföllel

A kelt másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. A finomra vágott baconnal, köménnyel, sóval és borssal megszórjuk. Lekenjük a tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Előételnek vagy nasinak tálaljuk. ... tovább

Kelkáposztás pulykamell

Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a ... tovább

Kelropogós

A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben két percig abáljuk, majd lecsöpögtetve félre tesszük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a darált pulykahúst. ... tovább

Kelt burgonyafánk

A tört burgonyához keverjük a fűszereket és a lisztet a tejjel felfuttatott élesztővel összegyúrjuk és ujjnyira nyújtjuk. Kelni hagyjuk egy órát, majd forró olajban oldalanként, két-három percig sütjük. Lecsepegtetve tálaljuk. ... tovább

Kelt palacsinta, alaptészta

A meglangyosított tejbe keverjük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sóval. Fél órát kelesztjük, majd, egy evőkanálnyi kivételével, belekeverjük az olajat és a szódavizet. Negyedórát ... tovább