A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt ... tovább
A csirkemellfiléket sózzuk meg és csepegtessünk rá citromlevet. Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. A kis kockára vágott hagymát és a zellert kevés olajon süssük át. Négy kétrétegű alufólialapot kenjünk be ... tovább
Szobahőmérsékleten a fontinát kockákra vágjuk, majd a kanál liszttel egy lábosba helyezzük. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntünk egy pohár hideg tejet. Az egészet összekeverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Aztán az egészet ... tovább
Felhevített bográcsban zsírjára pirítjuk a füstölt szalonna csíkokat. Amikor megüvegesedett, beleborítjuk a sonkát (bacont), és tovább sütjük. Néhány percnyi kevergetés után hozzáadjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát. ... tovább
A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejüket kiszedjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. Belekeverjük a ... tovább
Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. 2-2 kenyérszelet közé 1-1 sajtszeletet teszünk, jól összenyomjuk és átlósan négybe vágjuk, majd a tejes tojásba mártjuk és sajtos zsemlemorzsába nyomkodjuk. Mindkét oldalát aranysárgára ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt kis kockára vágjuk. A virslit megfőzzük és vékony karikára vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, belereszeljük a hagymát, majd a fűszerekkel ízesítjük. A meghámozott almát ... tovább
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a ... tovább
A haldarabokat leszárítjuk, majd a fűszereket letöröljük róluk és a füstölő rácsára helyezzük. A füstölőbe szórjuk a fél órára vízbe áztatott forgácsot, majd a tetőt a helyére tesszük, majd a borszesz égőket meggyújtva, ... tovább
A hagymákat apróra vágjuk, majd 3 liter vízzel felöntjük és a fűszereket beleszórva felforraljuk. Forrás után a csirkeszárnyakat beledobjuk és lefedve hagyjuk kihűlni. A szárnyalkat lecsepegtetve a füstölő rácsára tesszük, majd ... tovább