Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fóliában sült diós csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1-2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál Kreol fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellfiléket sózzuk meg és csepegtessünk rá citromlevet. Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. A kis kockára vágott hagymát és a zellert kevés olajon süssük át. Négy kétrétegű alufólialapot kenjünk be vajjal. A többi felolvasztott vajat, a zsemlemorzsát, a zöldségeket, a finomra vágott petrezselymet, a gorombára vágott diót és a fűszereket keverjük össze, majd öntsünk rá annyi alaplevet, hogy formázható masszát kapjunk. A lecsepegtetett melleket kenjük be vékonyan olajjal és lapogassuk rá a morzsás masszát és tegyük, egyenként, a fólialapokra és szorosan zárjuk le a fóliát. Előmelegített 175 fokos sütőben süssük fél órát, majd a fóliát kibontva, negyed óra alatt, pirítsunk ropogós kérget a tetejére.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)