Fonduta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
Fontina DOP |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
1 evőkanál
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
2 dl
tej (0%) |
293 |
29.6 |
18.5 |
1.7 |
0 |
71 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Szobahőmérsékleten a fontinát kockákra vágjuk, majd a kanál liszttel egy lábosba helyezzük. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntünk egy pohár hideg tejet. Az egészet összekeverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Aztán az egészet feltesszük főni, és folyamatosan kevergetjük egy fakanállal. Addig főzzük, amíg nem kezd el forrni a sajt. Amikor a massza eléri a 60°C-os hőmérsékletet, és a fontina már elolvadt, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a 4 tojássárgáját, majd habverővel keverjük el alaposan. Tegyük vissza a tűzre, és melegítsük 60-70° C-osra, amíg a tojás sárga el nem vegyül teljesen a sajttal. Mielőtt föle keletkezne, szedjük ki forró kerámiaedényekbe és tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)