Öntsünk a kenyérsütő gépbe 4,5 dl langyos vizet, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dagasszuk össze. A legjobb, ha ezt reggel tesszük. Hagyjuk a tésztát hűvös helyen kelni, estig. Vágjuk a tésztát négy darabra, majd ... tovább
A csirkecombot csontozzuk ki, sózzuk, borsozzuk meg a húst belülről is. Kockázzuk fel az aszalt paradicsomot, a kifilézett citromot, vágjuk apróra a rozmaringot és a fokhagymát. A masszából formáljunk rudakat, majd a csont helyére ... tovább
A kicsontozott csirkemellet lapjában két szeletre vágjuk és az olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük és a zsírjában ropogósra sütjük a megfelezett baconszeleteket. Ezeket is félretesszük. A majonézt elkeverjük a ... tovább
Azt hiszem ez a melegszendvicsek dinoszaurusza, Franciaországban ősidők óta létezik, mintha mindig felszolgálták volna, Asterix óta. Egyszerű, de finom, ne hagyjuk ki!
Grillben pirítsuk meg a kenyerek egyik oldalát, majd négyet kivéve, ... tovább
A húst lehártyázzuk és felszúrjuk egy hosszú, hegyes késsel, a töltelék helyét fakanállal tágítsuk ki, vagy már a boltban kérjük meg a hentest. A kolbászt kenjük meg egy kis olajjal és dugjuk a húsba.
Dörzsöljük körbe ... tovább
Futtassuk fel az élesztőt, egy kanál cukorral, édesített 2 deci tejben. A tojásokat válasszuk szét, a a sárgáját keverjük simára a liszttel, a maradék tejjel és az olvasztott vajjal. Keverjük bele a felfutott élesztőt és a ... tovább
A cseresznyét kimagozom és elkeverem a cukorral, a fahéjjal és a darált dióval. Ne hagyjuk állni a tölteléket, hogy ne engedjen levet. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, ... tovább
A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki. Hintsük meg őket sóval és borssal. tegyük egy evőkanál olajjal kikent tepsibe. A többi olajat hevítsük fel, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott fokhagymát és a chilit. Ha kissé ... tovább
A csirkecombot a ras el hanut felével és sóval meghintve, a felhevített olajon átsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A centis kockákra vágott zöldségeket a sütőzsiradékon, a megmaradt fűszerekkel elkeverve átsütjük. Az összes ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát, némi zsiradékban, megsütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és összeforgatjuk. A szükség ... tovább