A keményre főzött tojásokat kettévágjuk. A lebőrözött, kiszálkázott füstölt halat és a tojássárgájákat megdaráljuk. A majonézt és a tjfölt összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A mártásból néhány ... tovább
A lazacot apró darabokra vágjuk, a szálkáit kiszedjük, majd a vízbe beáztatott, kicsavart kenyérrel, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Lapos pogácsává formázzuk, majd a zsemlemorzsába forgatva, lepényekké alakítva, a ... tovább
A lazacot, a lilahagymát, a kapribogyót és az olívát finomra vágjuk, majd a borssal és a citromlével ízesítve elkeverjük. Kerek formába nyomkodjuk és feldíszítve tálaljuk.
Vajas pirítósra kenve fogysztjuk. ... tovább
A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű sóval, és színes borssal. Ezután hozzáadni a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), 10 deka apró kockára vágott füstölt ... tovább
A libát gondosan megtisztítjuk, a nyakát és a szárnyvégeket levágjuk. A mellére fektetve, felvágjuk a hátát. Óvatosan kicsontozzuk, de lehetőleg a bőrt ne sértsük meg. A fűszereket porrá törjük, hozzájuk keverjük a zúzott ... tovább
A halakat bepácoljuk, majd a füstölő előírása szerint, 20 perc alatt, megfüstöljük. Hidegen, salátaágyon adjuk asztalra. Finomra vágott hagymát, tormát, majonézt, vajat kínálunk mellé. Esetleg gravad lax mártást. A forró ... tovább
A tojásokat főzzük keményre, majd ha kihűltek vágjuk, az uborkával együtt, apró kockára. A majonézből és a tejfölből keverjünk mártást, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele a tojást, az uborkát és a zsázsát. Halmozzuk ... tovább
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hűlni hagyjuk. A kifliket, ferdén, centis karikára vágjuk és sütőlapra téve barnára sütjük. A tojásokat áttörjük és a reszelt sajttal, a tejföllel és a finomra vágott ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg ... tovább
A lazacfilét gondosan kiszálkázzuk, majd a kevés olajjal bekenjük. A lereszelt hagymákat a fűszerekkel elkeverjük és a halszeletekre kenjük. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és a maradék olajjal megcsepegtetjük. 180 fokos ... tovább