A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Ha a zöldség összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, a finomra vágott bazsalikomot, belekeverjük a ... tovább
Az olajban eltett kagyló levét leöntjük. A citrom és a lime héját lereszeljük és az olajba tesszük. Hozzácsavarjuk a levét és, annyi olajjal öntsük fel, hogy a citruslé háromszorosa legyen. Ízesítsük a finomra vágott ... tovább
Az olajban megpároljuk a finomra metélt vörös és fokhagymát. Beledobjuk az ízlésünk szerint magmentesített és kis darabokra vagdalt chilit és nagy lángon átsütjük, amíg a rák rózsaszínűvé válik. Felöntjük a borral és a ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, ... tovább
Az olajon a finomra vágott hagymát átpároljuk. Rádobjuk a vékonyra vágott gombaféléket és a fokhagymát. Jól lepirítjuk, közben a kakukkfűlevélkékkel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha ... tovább
Tisztítsuk meg a polipot, a bőrét könnyebb lehúzni, ha, majd megfőtt. Forraljuk fel a borecetet fél liter vízzel és sóval. Dobjuk bele a polipot és főzzük kb egy óra hosszat. Szórjuk meg villával, hogy meggyőződjünk róla, hogy ... tovább
A borókabogyót és a fokhagymát megroppantjuk, majd a többi fűszert hozzáadva két liter vízzel felforraljuk. Kihűtjük, majd a gondosan lehártyázott, két darabba vágott karajt belefektetjük. Akkora edényt válasszunk, hogy a húst ... tovább
A hozzávalókat kis kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra aprítjuk és az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk. A hagyma és a paprikakockákat egy tálba tesszük, közvetlenül a tálalás előtt ráöntjük az ... tovább
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a ... tovább
A kiválogatott, megmosott babot a főzés előtt egy nappal beáztatjuk hideg vízbe. A feldarabolt kakast a babbal együtt kb. 7 l hideg vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab és a kakashús puhulni kezd, ... tovább