Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kanadai bacon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 7400 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Húsvét, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 teáskanál pácsó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
10 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 kg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borókabogyót és a fokhagymát megroppantjuk, majd a többi fűszert hozzáadva két liter vízzel felforraljuk. Kihűtjük, majd a gondosan lehártyázott, két darabba vágott karajt belefektetjük. Akkora edényt válasszunk, hogy a húst lepje el a lé. Hűtőben 5 napig érleljük, majd lecsepegtetjük és gondosan megszárítjuk. 90 fokos füstön három órát füstöljük. Kissé szellőzni hagyjuk, majd vékonyra szeletelve tálaljuk.
Nyáron is készíthető finomság. Sokáig ne tároljuk, de úgyse fog maradni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)