Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kagyló paradicsomos mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 doboz kagylókonzerv ? ? ? ? ? ?
2 dl paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 mokkáskanál sáfrány 0 0 0 0 0 0
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, valamint a tisztított, és szeletekre vágott fokhagymát. Ráöntöm a bort és a paradicsomlevet, beleszórom a sáfrányt és a húsleveskockával fűszerezem. Fedő alatt forralom néhány percig, majd a fölösleges levét elpárologtatom. A mártásba keverem a leszűrt kagylót, végül rászórom a nagyon finomra vágott petrezselymet. Pirított kenyérszeletekkel tálalom az asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)