Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Tészták
(670 db)

Sajtos burgonyalepény

A sajtokat lereszeljük és az áttört főtt burgonyával és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Tenyérnyi lapokká formázzuk. Kevés olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük, majd fokhagymával vagy kaporral ... tovább

Sajtos csiga

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a 25 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgáját és egy teáskanál sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. A sajtokat lereszeljük, 5 dekányit félreteszünk, a többit ... tovább

Sajtos csiga

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval. A vaj felével összemorzsoljuk és a tejjel összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk. A félretett vajjal, tejföllel és a reszelt sajttal készített masszával megkenjük és feltekerjük. ... tovább

Sajtos és magos rudacska

A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A vajjal, az egy kanál tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és a 2 tojássárgájával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Fél ... tovább

Sajtos gofri sonkakrémmel

A lisztet szitáljuk össze a sóval, a borssal és a sütőporral, majd keverjük el a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a reszelt sajttal, végül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Süssük aranybarnára. A ... tovább

Sajtos keksz

A lisztet, a vajat és 10 deka sajtot, a tejföllel és némi sóval tésztává gyúrunk. Késfok vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A felvert tojással lekenjük, majd sóval ... tovább

Sajtos muffin

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. A lisztet összeszitáljuk a szárazanyagokkal, majd belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a reszelt sajtot és a kefírben elkevert tojást. A formákat ... tovább

Sajtos nokedli, käsespätzle

Az osztrák sípályákon a család egyik kedvence: Összekeverjük a lisztet a tejjel, a tojásokkal és egy teáskanál sóval és annyi szódával, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni ... tovább

Sajtos pogácsa

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró formával kiszaggatjuk. A tetejüket lekenjük a felvert tojásfehérjével megkenjük, majd a reszelt tojással megszórjuk. ... tovább

Sajtos rágcsa

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és belegyúrjuk a morzsalékos tésztába a megreszelt sajtok felével. A tojásfehérjét habnak felverjük, rákenjük a ... tovább