Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos csiga

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
45 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a 25 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgáját és egy teáskanál sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
A sajtokat lereszeljük, 5 dekányit félreteszünk, a többit belekeverjük a maradék megpuhított vajba, jól megborsozzuk. A tésztát 3 részre osztjuk és késfok vastag téglalapokra nyújtjuk, majd rákenjük a sajtos masszát. Feltekerjük és alufóliába csomagolva két órára hűtőbe tesszük. Ujjnyi tekercsekre vágjuk, tepsibe tesszük és a maradék reszelt sajttal megszórva, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)