Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos burgerszendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Hideg téli napokra, Buli, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Sajtos burgerszendvics
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 db hamburger zsemle 0 ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Cheddar szósz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1/2 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sajtos burgerszendvics
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát átpirítjuk.
Belekeverjük a kis kockára szelt hús, a fűszereket, a paprikát és fedő alatt, mindig, csak kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. A hamburger zsemléket félbe vágjuk és a vágott felüket megpirítjuk. A mustárral vékonyan megkenjük. Az alsó részre halmozzuk a húsos keveréket,majd sajtszósszal leöntjük és a tetejét gyengéden rányomva tálaljuk.


Cheddar szósz
Fél deci vodkát felhevítünk, majd meggyújtjuk. A sajtot beledobjuk és elkeverjük. A tejszínt, a bort és a fűszereket hozzáadva összeforraljuk. Forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)