Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sacher torta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék, Roboráló
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
18 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
16 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A puha vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Habbá verjük a tojások fehérjét a maradék cukorral és csipetnyi sóval. Az olvasztott csokoládét hozzákeverjük a vajhoz, majd a tojásfehérjehabot, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített 175 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Félbevágva, lekvárral megkenjük az alsó lapot, majd visszahelyezve a tetejét kívülről is megkenjük az egész tortát. Végül az előírás szerint felolvasztott tortabevonóval is áthúzzuk.
Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ízlés szerint tejszínhabot adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)