Sacher torta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
baracklekvár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
15 dkg
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
18 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
16 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 tábla
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A puha vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Habbá verjük a tojások fehérjét a maradék cukorral és csipetnyi sóval. Az olvasztott csokoládét hozzákeverjük a vajhoz, majd a tojásfehérjehabot, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített 175 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Félbevágva, lekvárral megkenjük az alsó lapot, majd visszahelyezve a tetejét kívülről is megkenjük az egész tortát. Végül az előírás szerint felolvasztott tortabevonóval is áthúzzuk.
Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ízlés szerint tejszínhabot adhatunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)