A diót, a napraforgómagot és a köményt szárazon enyhén pirítsuk meg. Az olajat melegítsük meg, de ne nagyon forróra és keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd ha kihűlt, a húsdarálón ledarált magokat. Hagyjuk ... tovább
Olajozz ki vékonyan egy Neked tetsző szögletes vagy kerek formát, melyben a sajtot fogod formázni és tedd félre.
A kesudiót daráld olyan finomra, amilyenre csak tudod ( kávédaráló, valamilyen konyhai kütyü daráló része stb. ), ... tovább
A hagymás halat, más néven ruszlit leszűrjük, kiválogatjuk a halat és a hagymát. A hal gerincét villával kihúzzuk és a halat hosszában félbevágjuk, majd gusztusosan feltekerjük. A lazacszeletek rövidebbik szélére kiskanálnyi ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és ... tovább
A lilahagymát kis kockára vágjuk, gyengéden besózzuk, majd hagyjuk állni. Az apróra szelt krumplit, a vékonyra karikázott virslit és a finomra metélt chilit hozzáforgatjuk. Az ecetből, ízlés szerint cukorból és kevés vízből ... tovább
A zöldségkeveréket kevés sós vízben roppanósra pároljuk. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A felhevített vajon a felkarikázott virslit és a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük ... tovább
Az uborka végét levágva, legyaluljuk. A paradicsomot, kicsumázva, kockára vágjuk. A kefirbe keverjük a fűszereket és a finomra vágott zöldfűszereket. Összeforgatjuk a felaprított zöldségekkel és behűtjük. Kitűnő téli ... tovább
A káposztát és a répát lereszeljük, a lilahagymát finomra, a többi zöldséget körömnyi darabokra vágjuk. A káposztát és a hagymát összekeverjük kevés sóval és állni hagyjuk. Amíg áll, a sózott, borsozott, vékony szeletekre ... tovább
A majonézt és a tejszínt elkeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A szárzellert finomra aprítjuk, a kicsumázott almát (a jonatán nagyon jó hozzá), héjastul vékony szeletekre vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, de ne tocsogjon ... tovább
A halfilét gondosan szálkázzuk ki és húzzuk le a bőrét. Vágjuk darabokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit és forgassuk bele a halhúst. Egyszer átforgatva, húsz percig pácoljuk, majd csepegtessük le. Béleljük ki a wokot ... tovább