Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vegán kolbászkrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Reggeli, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál szójaízesitő fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál füstölt só 0 ? ? ? ? ?
3 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A diót, a napraforgómagot és a köményt szárazon enyhén pirítsuk meg. Az olajat melegítsük meg, de ne nagyon forróra és keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd ha kihűlt, a húsdarálón ledarált magokat. Hagyjuk hűtőben pihenni egy éjszakát.
Pirított garahamkenyérrel a legfinomabb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)