Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ukrán répasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
20 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgarépát és a sajtot a reszelő durva oldalán lereszeljük. Szárazon enyhén megpirított diót durvára vágjuk. A zúzott fokhagymát és a sót elkeverjük a majonézben, majd a saláta hozzávalóit összeforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)