A felhevített olajon morzsásra sütjük a darált marhahúst, közben belekeverjük a kockára vágott sonkát és a gombát. A vége felé hozzákeverjük a fűszereket is. Hűlni hagyjuk. A formába terített tésztára rakosgatjuk a ... tovább
A zsíron pároljuk meg a hagymát, ha megpuhult szórjuk rá a pirospaprikát és egy átkeverés után, öntsük fel vízzel. Körülbelül egy negyednyivel többel, mint amannyi levest szeretnénk. Amíg felforr, tisztítsuk meg és filézzük ki ... tovább
A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a rozmaringot, a babérleveleket és az előzőleg lehéjazott, majd apróra darabolt paradicsomot. Összesütjük és belekeverjük a ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsíron megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Átsütjük rajta a ceruzányi csíkokra vágott combot. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. ... tovább
A lisztből, tojásból és tejfölből tésztát gyúrtam, amit lisztezett nyújtólapon vékonyra kinyújtottam. Az olvasztott vajat elkevertem a 2 evőkanál liszttel és a tésztalapra kentem, majd jó szorosan feltekertem a lapot, mint a ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk, hogy az összes vizet felszívja. A töltelékhez a lapockát megdaráljuk, összekeverjük a rizzsel, pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, a ... tovább
A joghurtot a lime levével és reszelt héjával, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hűtőben állni hagyjuk. A zöldborsót sóval és cukorraj ízesített 2 evőkanálnyi vízben megpároljuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat ... tovább
A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral ... tovább
A malactarját vastagabbra szeleteljük, majd a bőrét bevagdossuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A bográcsban annyi zsírt hevítünk, hogy a szeletek úszhassanak benne. A húsból, csak annyit beletéve, hogy ne hűtse ... tovább