Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejes pác baromfihoz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Pácok 
Cimkék: Pácok, Szabadban, Buli, Grillsütő, Sós
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csapott mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejbe belereszeljük a fokhagymát és belekeverjük a borsot és a sót. Ráöntjük a filézett csirke vagy pulykamellszeletekre. A tej mindenképpen lepje el a húst.
Néhányszor megforgatva egy éjszakán át hagyjuk pihenni, de lehet 1-2 napig is.
Végül a húst lecsepegtetjük, letöröljük a pác maradványait és olajjal vékonyan bekenve grillrácson megsütjük.
Szokásos módon bundázva ránthatjuk is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)