Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Szabadban
(401 db)

Sajtos-kapros babsaláta

A zöldbabot sóval, borssal, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével ízesített vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük. A krémsajtot, a kefírrel, a finomra vágott kaporral, az apróra vágott piros chilivel ... tovább

Sajtospogácsa kemencében

A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd a tojássárgáját, a megreszelt és összekevert sajtok kétharmadát és az előzőleg cukros tejben felfuttatott élesztőt, hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarva, egy órát meleg helyen ... tovább

Sajttal töltött pikáns pulykamell

A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal ... tovább

Sajttal-hagymával töltött csirkemell baconban

A csirkemellet kifilézzük, majd a szeleteket, fólia között vékonyra verve, öt szeletté formázzuk. A húsokra szórjuk a finomra vágott fűszereket, rájuk tesszük a ceruzányira vágott sajtot és az újhagymát, roláddá formázzuk és ... tovább

Savanyú pacalleves

A zöldségeket lereszeljük, majd a felhevített zsíron lepirítjuk. Belekeverjük, az előzetesen megfőzött pacalt és összeforgatjuk. Felöntjük, bő liternyi vizzel és a pacal főzőlevéből egy liternyivel. Belereszeljük a citrom ... tovább

Serpenyőben sült hagymás bab

Vastag falú serpenyőben átsütjük a kockára vágott bacont, majd megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a leöblített babot, a ketchupot, a bort és a fűszereket (a borókabogyót zúzva). Lefedjük és egészen kis ... tovább

Serpenyőben sült tarja és petrezselymes újburgonya

A kissé kivert tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A felhevített zsiradékban, mindkét oldalát átsütjük. Rászórjuk a finomra vágott hagymákat, a fűszereket, majd a fehérborral felöntve, fedő alatt, puhára pároljuk, ha szükséges, ... tovább

Sertés uborkával és kakukkfűvel

A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. ... tovább

Sertéscomb rakottas

Vágjuk a húst szeletekre, kenjük be vékonyan a mustárral, a zúzott fokhagymával és borsozzuk meg. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni. Egy kizsírozott tepsiben rétegezzük le a húst a felkarikázott hagymával, paprikával és ... tovább

Sertésszelet babbal

A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a húst csíkokra vágjuk, majd a felhevített olajon, barnára sütjük. Közben, hozzákeverjük a félfőre vágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát, az apróra metélt chilit és a ... tovább