Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Böjt
(487 db)

Héjában főtt vagy sült burgonya paprikamártással

A burgonyát gondosan megmossuk. Sós vízben, forrástól számított 20-25 perc alatt megfőzzük vagy sütőben, olajjal megkenve vékonyan sózva, alufóliába tekerve 1 óra alatt megsütjük. A kész burgonyákat keresztben bevágjuk és a ... tovább

Hekk borzaska almás kukoricasalátával

Az előkészített halfiléket besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. Borssal meghintjük és a mustárral vékonyan megkenjük. A burgonyát a reszelő finomabb oldalán lereszeljük és jól kicsavarjuk. Viszonylag gyorsan ... tovább

Hekk zöldségekkel sütve

A halfiléket besózva hagyjuk kiolvadni. A burgonyát héjában megfőzzük. A felkarikázott répát sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Ugyanebbe a vízbe dobjuk a kelbimbót és szinte, csak a víz újraforrásáig melegítjük. ... tovább

Hekkfilé finom füvekkel

A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük ... tovább

Hekkfilé rizssalátával

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Hering üvegfúvó módra

A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és ... tovább

Hideg céklaleves

A meghámozott céklát, két liter vízben főzzük puhára, közben a sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. Levét félretesszük. A zöldhagymát vágjuk vékony karikára, az uborkát meghámozva reszeljük le. Kevés sóval forgassuk át ... tovább

Hideg zöldborsóleves snidlinggel

A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, majd a borsót és az apró kockára vágott burgonyát is belekeverve átpirítjuk, majd a zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. A borsó egy részét kiszedjük, a levesbe keverjük a ... tovább

Hirtelen sült hekkfilé

A hekkből a szálkákat távolítsuk el. A citrom héját reszeljük le és keverjük össze a zsemlemorzsával. A levét csavarjuk ki, reszeljük bele a fokhagymát, majd a sózott borsozott hekkfiléket forgassuk bele. Néhányszor átmozgatva, ... tovább

Hummusz

Készíthetjük száraz csicseriborsóból is, de kényelmesebb és gyorsabb konzervből. A fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgép poharába öntjük a lecsepegtetett csicseriborsóval, a citrom kicsavart levével és a tahini mártással ... tovább