Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hekkfilé finom füvekkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg hekk 89 20.2 0.9 0 0 40
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csapott evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük tepsibe, úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. Kanalazzuk a szeletek tetejére a pácot.
Előmelegített, forró sütőben süssük 8 percig.
A szeletekre öntsük rá a szaftot, krumplipürével vagy főttkrumplival tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)