Hekkfilé finom füvekkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük tepsibe, úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. Kanalazzuk a szeletek tetejére a pácot. Előmelegített, forró sütőben süssük 8 percig. A szeletekre öntsük rá a szaftot, krumplipürével vagy főttkrumplival tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||