A sütőtököt vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk meg és forgassuk bele az olívaolaj felébe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, durván 20 perc alatt megsütjük. Egy evőkanálnyi vajat és a félretett ... tovább
A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt, magas kakaótartalmú csokoládét, a mézet és a kávéport. Egyneműre keverjük. Félgömbölyű szilikonformába kanalazzuk, majd megdermesztjük. Két-két félgömböt ... tovább
A pulykamellet vékony, nagy szeletekre vágjuk. Meghintjük sóval és borssal, majd betöltjük a következő töltelékkel. A tojást habosra keverjük a vajjal és hozzáadjuk a darált sertéshúst, az előzőleg megfőzött, ledarált ... tovább
A szobameleg vajat elkeverem sóval, borssal, kakukkfűvel és a pulyka fellazított bőre alá masszírozom. A bőrétől megszabadított kolbászt, a gesztenyemassszát (nem édeset!!) elkeverem a tejbe áztatott és kacsavart zsemlével és a ... tovább
A kenyerek mindkét oldalát forró vasserpenyőben, szárazon, világos barnára sütjük. A szeletek héját levágjuk és átlósan feldaraboljuk, majd lapjában félbe vágjuk. Ha hirtelen sütjük, a középső rész puha marad és könnyen ... tovább
A hártyáitól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és a felhevített olajban körbesütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadva a kis darabokra vágott gombát ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a cukor felével, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és a maradék cukorral és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent, ... tovább
A felforrósított olajba dobjuk a durvára reszelt hagymát, répát, zellert és a zúzott fokhagymát, majd megpirítjuk. A paradicsompürét belekeverjük és addig kevergetjük, amíg élénk színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a megdarált ... tovább
A zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a borsot elkeverjük az olajjal. A csirkét a mellére fektetjük és a hátát végigvágjuk. A csontot kiszedjük, lehetőleg a két combcsontot is, majd kissé kiverjük, hogy lapos legyen. nem baj, ha a ... tovább
A kicsontozott karajt lehártyázzuk és duplán felszeleteljük, széthajtjuk, majd kiverjük. Két evőkanál olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a kockára vágott velőt rádobva összesütjük, közben ízesítjük ... tovább