Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mario bolognai spagettije

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Hétvégi ebéd
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
40 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tej (3,6 %) 273 26 27 0.5 0 92
15 dkg borjúhús 120 19.5 4.5 0.3 0 70
15 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
15 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 adag zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajba dobjuk a durvára reszelt hagymát, répát, zellert és a zúzott fokhagymát, majd megpirítjuk. A paradicsompürét belekeverjük és addig kevergetjük, amíg élénk színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a megdarált húsokat. Fehéredésig pirítjuk, majd ráöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, ráhintjük a szerecsendiót és kevergetve zsírjára sütjük. Felöntjük a borral és újraforraljuk. A paradicsomot botmixerrel összetörjük és a mártásba öntjük. Jól elkeverve, fedő alatt másfél órát főzzük. Végül, fedő nélkül, nagylángon a folyadékot elforraljuk. Az előírás szerint megfőzött tésztával, a mártás felét, összeforgatjuk, a többit a tetejére halmozzuk és a reszelt parmezán, egy részével, megszórva adjuk asztalra.
A többi sajtot külön tálaljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)