Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 335 találat

Kőrösi korhely halászlé

Elkészítés módja: Alaplé: két liter vízben főzöm a vegyes halat, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a kockára darabolt paprikát és paradicsomot, a negyedbe vágott burgonyát, csípős házi darált paprikát, ... tovább

Olivás, pácolt feta

A fűszereket elkeverjük, sok szempontból jobb a szárított, a tört babérlevéllel, a finomra aprított chilivel és fokhagymával, majd beleforgatjuk, az olívabogyót és a kis kockára aprított feta sajtot, jó minőségűt érdemes ... tovább

Gombagulyás bográcsban

A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, megpároljuk, rádobjuk a nagyobb darabokra szeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a kis kockára aprított paprikát és ... tovább

Koleszos bableves kolbásszal

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajta a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Pár percig sütjük, majd felengedjük másfél liter vízzel. Dobjuk hozzá a ... tovább

Gombás vadnyúlragu

A nyulat feldaraboljuk és a zsíron pirosra sütjük. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lisztet, majd addig sütjük, amíg a liszt nyers színe eltűnik. Ekkor hozzáadjuk a babért, a fokhagymát, a sót, a borsot és a ... tovább

Zöldséges őzragu

A zsíron átsütjük a félfőre vágott hagymát, majd hozzákeverjük a felkockázott őzhúst. Nagy lángon átsütjük, majd csendes tűzön, fedő alatt, párolni kezdjük. Amikor félpuha, belekeverjük a fűszereket és a felkockázott ... tovább

Vörösborban párolt vadkacsa

A vadkacsákat megnyúzzuk, majd feldaraboljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a felhevített olajon jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a kacsadarabokat és ezzel is átsütjük. Felöntjük a borral és beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a bőrt ... tovább

Szarvashúsos pite

A felhevített zsiradékban megpirítjuk a kis kockára vágott zöldségeket. Ha kis színt kaptak rádobjuk a felkockázott húst. Kevergetve jól átpirítjuk ezt is, ha enyhe barna színű a hús hozzáadjuk a fűszereket és a ... tovább
cimkék

Gerslis zöldségleves csülökkel

Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd hozzákeverjük a bőrével együtt kockára vágott csülköt. Tegyük bele a csontot is. Csendes tűzön, kevergetve süssük, amíg a levét kiengedi. Dobjuk bele a babérlevelet, a ... tovább

Kolbászbetétes húsgombócleves

A csontot a fűszerekkel, két liter vízben, főni tesszük, majd a zöldségeket két óra múlva hozzáadjuk és még egy órát főzzük. A kapott levest leszűrjük és a zöldségeket apróra vágjuk, félretesszük. A megdarált sertéshúst ... tovább