Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombagulyás bográcsban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
5 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, megpároljuk, rádobjuk a nagyobb darabokra szeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a kis kockára aprított paprikát és paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kevés vízzel felöntjük és ismét zsírjára sütjük. Felöntjük bő két liternyi vízzel, beleszórjuk a felkarikázott répaféléket és a feldarabolt zellert. Negyed órás forralás után hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és puhára főzzük. Az utolsó két percben beleöntjük a bort.
Ha dúsabban szeretnénk adni csipetkét vagy vajasgaluskát is főzhetünk bele.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)