A hajdinát kevés olajon kissé megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntve megpároljuk. A hajdina felét a fűszerekkel összekeverve, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi hajdinát és műbélbe vagy ... tovább
A diót, a napraforgómagot és a köményt szárazon enyhén pirítsuk meg. Az olajat melegítsük meg, de ne nagyon forróra és keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd ha kihűlt, a húsdarálón ledarált magokat. Hagyjuk ... tovább
Lehetőleg friss, puha kolbászt válasszunk. A kolbász bőrét húzzuk le és a hagymával és a keményre főtt tojásokkal daráljuk le. A puha vajjal és a tejföllel keverjük habosra, Lehűtve, pirítóssal tálaljuk, de kenhetjük ... tovább
A szilvát leszárazzuk és megmossuk, az egyik üveget megrakjuk szilvával és felöntjük vízzel. A vízmennyiséget és az üvegből kivett szilva súlyát megmérjük, így megtudjuk hány üvegre való befőttünk lesz és mennyi szirup kell ... tovább
A barnamártást és vörösbort a kétharmadára beforraljuk. Egy evőkanálnyi vajat összegyúrunk a liszttel és behűtjük.
A céklát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk és lecsepegtetjük. A vadhúsból szép szeleteket vágunk és a ... tovább
A lisztből, a tojásból, némi sóval, kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk és kanálnyi tölteléket teszünk bele. A tészta szélét ujjunkkal megvizezzük és félbe ... tovább
A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, ... tovább
A csirkeszárnyakat három részre daraboljuk. A legvége mehet az alaplébe. A többit 2 evőkanál felhevített olajban barnulásig elősütjük. Leszűrjük az olajat, félretesszük, a húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A félretett ... tovább
A kenyeret beáztatjuk, a többi hozzávalót megtisztítjuk, majd mindent a turmixgép poharába dobunk és összezúzunk. Szükség esetén vízzel hígítjuk. Jól behűtjük. Tálaláskor, betétnek, pirított kenyérkockákat, felkockázott ... tovább
Az oldalast, ha nagyon száraz előző este áztassuk be. Másnap daraboljuk fel. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát és zsírjára sütjük. A hagymát és az oldalasdarabokat kissé pirítsuk meg a szalonnazsírban, majd öntsük fel ... tovább