Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbableves füstölt oldalassal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint erős pista ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
40 dkg füstölt oldalas ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast, ha nagyon száraz előző este áztassuk be. Másnap daraboljuk fel. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát és zsírjára sütjük. A hagymát és az oldalasdarabokat kissé pirítsuk meg a szalonnazsírban, majd öntsük fel bő vízzel. Főzzük majdnem puhára, ekkor adjuk hozzá a kis kockára vágott burgonyát és a leszálkázott, feldarabolt zöldbabot, ízesítsük borssal, a zúzott fokhagymával, valamint a fűszerpaprikával. Ha minden megpuhult habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel. Ha összeforrt tálalhatunk. Mindenki maga ízesítse ízlése szerint citromlével vagy csípőspaprikával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)